Merkelig angrep på ungdommen

Wilfred Høsteland kommer i ba lørdag den 27 mars med et angrep på ungdommen som han mener bryter staffes hardt fordi noen dem har hatt noen ulovlige fester som blir stanset av politiet. Jeg kan trøste Høsteland med at de aller fleste unge sitter hjemme og sliter under denne pandemien som så mange andre, men å dømme en hel generasjon grunnet noen overskrifter er ikke Høsteland det første til å gjøre.  

Jeg lurer på hvor Høsteland sitt engasjement er for å irettesette eldre mennesker under denne pandemien. På NRK kan man lese at eldre dropper sin plass i vaksinekøen fordi de vil heller dra på ferie på fjellet.  Man kan mange steder lese om folk som syter over at de ikke får reist til utlandet og eller at de får tatt sine livsnødvendige handleturer over svenskegrensen. Dette er konstant syting fra mange eldre med bakgrunn i livets harde skole som tror verden skal dreie seg om dem. Glem klimakrise og covid dugnad for det kan de unge ta seg av. Disse sytehuene mener at de har bygd Norge så kan fritt få slippe unna.  

Så kan det hende at hjernen hos mennesker først er ferdig utviklet når man er 25 Høsteland sier, men da burde jo ikke det være et argument for at unge skal betale skyhøye bøter. Burde ikke mennesker som har levd en stund og derfor burde vite bedre få mye høyere bøter når de bryter reglene?

Kanskje 40.000 hadde vært en passelig sum siden de med sine velutviklede intellekt skulle ha vist bedre. Det hadde vel kanskje kostet dem noen harryturer til Sverige og solferier i Spania, men de hadde nok overlevd det som de har overlevd livets harde skole.

Trond Wathne Tveiten

MDG politiker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s