Forslaget til rusreform var ikke kraftig nok

Photo by Sharon McCutcheon on Pexels.com

                                         

Rusreformen slik den ble lagt frem var et viktig steg på vei til en bedre og mer solidarisk ruspolitikk, men den var på lang nær nok.

Jeg er blant dem som mener at loven som ble lagt frem var en helt grei reform, men den gikk dessverre ikke lang nok. Forslaget var dessverre et kompromiss som kunne vært mye bedre, men det var det beste man kunne håpe på da holdningene på dette feltet dessverre er for konservative og utdaterte. Det at noen ville vanne ut dette kompromisset enda mer er provoserende å viser hvor lang vi fortsatt har å gå. Da bystyret i Bergen hadde denne reformen opp til høring hadde de muligheten til å stå på riktig side av historien, men de lot muligheten gå fra seg. Gamle udaterte holdninger er dessverre fortsatt levende også blant folkevalgte i denne byen.  

Rusreformen burde sett til USA, Canada og det en rekke andre land nå gjør, nemlig legalisere cannabis og åpne for medisinsk cannabis. Man kan i dag få medisinsk cannabis i Norge, men dette har stort sett vært vanskelig da man må bruke store summer på å reise til Nederland. Det at politi og tollmyndigheter er imot dette har ført til at pasienter som kommer med lovlig cannabis til Norge blir utsatt for trakassering politi og tollvesen.  

Jeg mener samfunnet henger alt for lang etter og vi trenger en radikal omlegging av politikken på dette feltet.

Jeg mener derfor Norge burde gå lenger enn det rusreformen forslo og gjøre disse enkle tingene

  • Legalisere og regulere cannabis gjennom vinmonopolet eller andre spesialforretninger.
  • Man burde kunne få lov til å ha cannabisplanter og lage cannabis til egen forbruk

Dette burde vært minimum, men på sikt bør man også vurdere å regulere andre type narkotiske stoffer. Vi bør ikke lenger være redd for å ta debatten i frykt for konsekvensene. Vi bør ikke lenger la oss lure av politikere, politi og ulike interesseorganisasjoner som kaster barn og unge foran seg i debatten.  Det er ikke lenger mulig å kvele denne debatten og dette er derfor bare begynnelsen.

Trond Wathne Tveiten

Vara til bystyret for Miljøpartiet de grønne

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s