Handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer

Photo by Pavel Danilyuk on Pexels.com

I Bystyremøte den 26.01.2022 behandlet vi også handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer. Saksdokumentene du finne her

Slik lød mitt innlegg:

Jeg vil takke for denne gode planen

Vi vil støtte Sv sitt forslag om å gjøre Bergen til en antirasistisk sone. Byrådet har allerede slått fast i plattformen at Bergen er en rasismefri sone, men som vi vet holder det ikke å bare ikke være antirasist. Vi må alle være aktive antirasister. Det er nå viktigere enn noensinne å si ifra at nok er nok. 

Vi er i en tid der krefter i samfunnet igjen leter etter syndebukker for de utfordringene og vanskelighetene samfunnet står overfor. Dette resulterer alt for ofte i at man leter etter å bruke minoriteter i samfunnet som syndebukker. 

Vi kan aldri godta at ekstremistiske krefter får spre seg, og vi vil ikke ha rasister i våre gater.

Bergen har i århundrer vært en internasjonal by og i dag er den fylt av mennesker fra en rekke land og kulturer. Det er derfor viktig i en kaotisk verden at Bergen fortsatt viser vei og tar et klart standpunkt som reflekterer de verdiene.

Takk.

Trond Wathne Tveiten

Bystyrerepresentant for MDG i Bergen

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s