Fra bystyret 27/4-22 Svar på innbyggerforslag – Nei til boliganlegg for tunge rusavhengige-Sanddalsringen Øst

I sak 93 i dagens bystyre dreide seg om: Nei til boliganlegg for tunge rusavhengige-Sanddalsringen Øst

Her var mitt innlegg: Takk ordfører

I denne debatten har det i lenger tid blitt sagt et politikerne ikke vet hva de gjør og at de ikke klarer å sette seg inn i situasjonen til beboerne. Vi blitt fremlagt argumenter på hvordan dette vil ødelegge bomiljø osv. Jeg forstår denne frykten, men jeg er ikke enig. Som politiker kan vi ikke gi etter for frykt.

Mennesker med sosiale problemer er en utfordring. Jeg legger ikke skjul på det, men man kan ikke gjemme dem vekk. Det er slik i samfunnet at alle vil at problemer skal løses så lenge det ikke skjer i nærheten av dem. Men det er ikke mulig eller ønskelig på noen som helst måte. Vi snakker her om mennesker som meg og deg. La dem leve i samfunnet og få muligheten til å delta i det som alle andre. Hvis dere syntes at disse menneskene er ubehagelige og minner dere om problemer dere helst har lyst å gjemme vekk så vær heller med å lage en mer solidarisk ruspolitikk.

Heldigvis ser det nå ut til at vi nå kan få flertall for flere boliger til denne trengende gruppen her i dag. Så håper jeg at de som ennå står uten bolig når disse 12 er ferdigstilt, ikke skal måtte vente unødig lenge på grunn av motstand i bystyret.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s