Svar til interpellasjon nr. 27 fra Odd Arild Viste (R) om Nei til baseavtale med USA. BEBY 24.05.2022

Photo by Nextvoyage on Pexels.com

Her er mitt første innlegg i bystyre 24/5-2022. Det var et svar på Interpellasjon nr. 27 fra Odd Arild Viste (R) om Nei til baseavtale med USA. BEBY 24.05.2022

Takk ordfører

Representanten Odd Arild Viste viser her til en veldig viktig sak og jeg finner det merkelig at den ikke har blitt diskutert skikkelig på nasjonalt plan. Regjeringen Solberg gjorde faktisk en veldig radikal endring av norsk basepolitikk i sin regjeringstid. Under hele den kalde krigen vare det stor enighet om norsk basepolitikk både på stortinget uansett hvilke regjering som satt. Den innebar amerikanske tropper ikke skulle være stasjonert på norsk jord . Øving ja, men fast stasjonering nei. Når tidligere utenriksminister fra høyre i tillegg påstår at det er ingen brudd med den tradisjonelle basepolitikken så lyver hun.

Når det er sagt så har Bergen kommune har ikke ansvaret for norges forsvarspolitikk og utenrikspolitikk. Jeg synes ikke at vi skal ta stilling til generelle utenrikspolitiske avtaler om forsvarssamarbeid i en interpellasjon i et kommunestyremøte. 

For meg framstår dette som en sak som vi åpenbart bør overlate til våre folkevalgte på Stortinget å ta stilling til. 

Takk.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s