Sak 118/22 Kulturstrategi for ungdom

Photo by Pixabay on Pexels.com

Mitt innlegg i bystyremøte 24/5-2022 i sak 118/22 Kulturstrategi for ungdom

Takk ordfører

En egen kulturstrategi for ungdom er vel på tide. Det er viktig at ungdommen har sin egen stemme også på dette området, og at deres ønsker og behov blir hørt. 

De strategiske målene er viktige, der man vil stimulere til åpen debatt, meningsbrytning og utvikling av markante stemmer. De unges kulturrøster skal inviteres inn i saker som vedrører dem, og vi  vil at ungdom skal oppleve å ha reell medvirkning i utvikling av kulturfeltet, og særlig være medskapende i utvikling av nye tilbud og satsinger som angår dem.  Vi vil ha tettere samarbeid mellom ungdom og de ulike byråkratiske prosessene der de kan påvirke utfallet. Det kan høres kjedelig ut, men det er viktig å forstå at dette legger grunnlaget for gode, demokratiske prosesser. 

Når man skal skape tilbud for barn og unge er det viktig at man tar seg god til å ta folk flest med på arbeidet og lytte til dem det gjelder. 

Noe  av viktigste med en slik strategi er at den er allsidig og at den favner bredt, men også  at det i minst mulig grad  skal være avhengig av lommeboken om man kan delta i kulturlivet eller ikke. Under pandemien fikk vi kjenne hvor viktig  kultur var for folk flest. Det ble en alt for lang pause. Jeg håper denne strategien vil legge til rette for økt deltagelse og bedre treffsikkerhet for kulturtilbudet for ungdommen i byen vår.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s