Blir vi foret med propaganda?

Photo by Nextvoyage on Pexels.com

Katharina Sass Stiller spørsmålet om vi blir foret med propaganda når det gjelder Ukraina krigen i BT 15 februar. Som svar på det spørsmålet vil jeg si et klart nei

Det som nå foregår i Ukraina burde være klart for de aller fleste. Hvis ikke Ukraina våpen så vil landet bli okkupert og bli underlagt Russland. Jeg er enig klart i at krig er grusomt, men å beskylde oss som vil gi Ukraina våpnene de trenger for at skal forsvare er de samme som bidrar til jævelskapen er direkte jeg galskap

Jeg kan forstå å bruke ordet fascist i tide og utide kan være vanskelig for en med tysk herkomst, men jeg kommer fra et land som faktisk ble underlagt det tyske fascistiske regimet i sin tid. Putin er en fascistisk diktator som i likhet med Hitler og andre som han ønsker på å opprette store riker på bekostninga av andre. De lar seg ikke stoppe med samtale eller å gi etter før de får det som de vil.  

Skulle man latt være å forsvare seg under 2 verdenskrigen med begrunnelsen at det kunne øke konfliktnivået og flere kunne bli drept? Vi sviktet i Rwanda og på Balkan å nå skal vi stå å se på med at Russland okkuperer andre land og dreper deres befolkning? Jeg er enig at mange våre allierte ikke har rent mel i posen og at man kan lure på enkeltes motiver, men man kan ikke drive studiesirkel og filosofiske debatter mens folk bombes tilbake til steinalderen. Allianser og samarbeid foregår ofte på tvers av interesser og idelogier. Når vi vi var alliert med Sovjet under den 2 verdenskrig var det ikke fordi vi trodde de hadde edle hensikter, men fordi alternativet var verre. Slik har internasjonal politikk alltid vært. Som tilhenger av å sende våpen så tenker jeg gjennom flere av de tingene du sier, men jeg har ikke endret mening. For hvis vi skal vente å ha filosofisk debatt om hvem som har gjort hva tidligere og hvem som andre som er skurker så går Ukraina under.

Takk og pris alle norske partier på stortinget fra høyre til venstre blitt enig om en felles pakke til å hjelpe Ukraina. Det viser at folk med ulike motiver og med kan stå sammen Jimmy Carter så når han mottok fredsprisen: Krig er et onde, men av og til et nødvendig onde. Å har

Les også: Ukraina har rett til å forsvare seg

Trond Wathne Tveiten

MDG politiker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s