Representantforslag om flagging av EU-flagget på EuropadagenRepresentantforslag

Photo by Duu0161an Cvetanoviu0107 on Pexels.com

Venstre foreslo i bystyret i Bergen den 3 mai om å flagge EU flagget på Europadagen

Her er talen jeg kom med for å forsvare forslaget:

 Takk Ordfører 

Jeg vil i dag uttrykke min fulle støtte til forslaget om å flagge EU-flagget på Europadagen, slik det ble fremmet av representanter fra Venstre.

Europadagen markerer dagen da Robert Schuman presenterte sin plan for europeisk samarbeid og integrasjon i 1950. Dette var et historisk øyeblikk som banet vei for det europeiske samarbeidet vi kjenner i dag. Derfor mener jeg det er viktig å markere denne dagen, og hva er en bedre måte å gjøre det på enn å heise EU-flagget?

Flaggingen av EU-flagget på Europadagen vil være en symbolhandling som viser vår støtte til det europeiske samarbeidet og integrasjonen som har vært så viktig for å skape fred og stabilitet i Europa. Dette vil også være en mulighet for oss å markere vårt engasjement og vår tilhørighet til det europeiske fellesskapet.

Krigen i Ukraina har vist hvorfor viktig et Europeisk samarbeid er fred og frihet. 

Jeg vil derfor oppfordre bystyret til å støtte forslaget om å flagge EU-flagget på Europadagen. Dette vil være en viktig og positiv måte å markere vår støtte til det europeiske samarbeidet og vår tilhørighet til det europeiske fellesskapet.

Takk for oppmerksomheten.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s