Hva er definisjonen av ?norsk??

Jeg har den senere tid diskutert innvandring og integrering på Origo. Dette har vært meget interessant, men det ser ut til at jeg har stilt et spørsmål som tilsynelatende irriterte enkelte og som de fleste unngikk å svare på. Temaet for diskusjonen var hvordan man skulle beskytte norsk kultur og norske tradisjoner mot fremmedkulturelle innflytelser, men ingen ville svare på spørsmålet mitt. Og hva var så spørsmålet? Jo, hva innebærer det å være norsk? Eller rettere sagt: Kan du gi meg definisjon på det typiske norske?

Her sitter en gjeng nettdebattanter og er store i kjeften om islam og andre fremmedkulturelle ting, mens de jamrer om hvordan Norge nærmest blir kulturelt utradert og at vi må verne om det norske? og så klarer de ikke engang å gi meg en eneste klar definisjon på hva det typiske norske egentlig er. En av dem ble så provosert at han sa at hvis jeg ikke visste dette selv så burde jeg ikke stille opp som kandidat for et parti. Etter uttallige forsøk ga jeg opp og trakk meg fra debatten, da folk heller var mer interessert i å overgå hverandre når det gjaldt å beskrive hvor fæle muslimer er.

Så hva er grunnen til dette? Jeg satte meg ned og tenkte over dette på min svenske IKEA-sofa (produsert i Polen) mens jeg spiste min Tex-Mex middag og hørte på italiensk opera. ?Kanskje jeg er for politisk korrekt,? tenkte jeg, men likevel, hva er egentlig det typisk norske? Hvordan kan en gjeng mennesker utnevne seg til Norges forsvarere og beskyttere av vår kultur når de ikke evner å definere hva den er? Hvordan kan de snakke om å bevare en kultur, mens de er konsumenter av en mengde kulturuttrykk fra verden over, som spill, musikk, film og mat pluss en rekke annet? Man gifter seg med utenlandske kvinner og menn og får barn som tar etter begge foreldrene, men som definerer seg som norske. Kan man med troverdighet sluke alle verdens kulturinntrykk, gifte seg med en person utenfra Europa, ha Spania som sitt andre hjemland og snakke om å beskytte noe særnorsk som de ikke aner hva er for noe?

Bare å begynne å stille de spørsmålene er nok til at man blir stemplet som politisk korrekt, men vet dere hva? Hvis politisk korrekt er det samme som ikke å stemple alle muslimer som terrorister, å snakke imot det jeg oppfatter som hat og å forsvare det flerkulturelle samfunnet vi har, så tar jeg gjerne på meg uttrykket ?politisk korrekt? som en æresmedalje. Jeg ønsker ikke å være den politikeren som bare følger strømmen fordi jeg er redd for å ødelegge min politiske karriere. Hvis det å stå inne for de holdningene jeg har kommer til å gjøre at jeg taper, så taper jeg heller med verdighet enn å være en feiging som går på akkord med menneskeverdet.
128 kommentarer

 1. Ole Kristian:Jeg har ikke noe imot å bli motsagt, men man kan ikke vente at jeg er enig med kommentarane. For det andre burde jeg forlange at folk leser innlegget og tar tak i det når de kommenterer. for det tredje så sa jeg fra første gang Islam kom i debatten at dette ikke var en Islam debatt. Allikevel må jeg lytte til argumenter som at Muslimer vil overta dette landet. Når jeg må forklare det for tredje gang så sier jeg i fra. Kall det gjerne nedlatende, jeg kaller det bare å si ifra.

  Liker

 2. Du skjuler deg bak diskusjon om norsk kultur, men hele innlegget ditt bygger opp mot det som opptar deg og det er muslimer som du har gjort til offer. Når du skriver om muslimer så har du åpnet opp for at det taes med.
  Kanskje du så programmet Skavlan der en kvinnelig muslim snakket om at muslimer blir gjort om til ofre som om de ikke er intelligente og ikke kan forsvare seg. Det fant hun seg ikke i det, Hun sa at folk må fornærme muslimer som de gjør med andre hele tiden uten at det blir ropt ut om rasisme og respekt.
  Når jeg nevner pakistanere og somaliere så er det ikke fordi de er muslimer, men fordi de har en kultur som er lengst borte fra det vi har.
  Har du samme omsorg for jødiske barn som blir trakassert ved Oslo skoler? Hva med samer som jeg antar du ikke kaller for norske?
  Det visste seg at ved siste valg kom det mange innvandrere inn i Oslo kommune, alle er muslimer har jeg undersøkt. Mener du at det viser befolkningen. Hva med andre innvandrere og hvor er den samiske befolkningen og jøder? Hvor er representanter for sigøynere? Alle disse har flere års botis i Oslo enn de som er inne nå?
  Du snakker om tex-mex og sushi og at innvandrere som kommer hit er norske etter en tid. Men her begår du som mange av dine like en stor feil. Du gjør folk til norske, men ikke maten de tar med seg. Der graderer du det til etnisitet.
  Tenker du på tex-mex, italeiensk, kinesisk og japansk når du sitter og spiser i England, USA, Frankrike el. Sverige? Jeg kan tenke meg at du da sier om hvor god mat de landene har og da graderer du det ikke og ikke deler det opp i etnisitet. Men i Norge så deler du maten i etnisitet og får det til å bli dem og oss.
  Hva kaller du am. som er etterkommere av nordmenn?
  Har opplevd at de som skal norskeliggjøre innvandrere kjapt kaller selv norske etterkommere for norskamerikanere selv om det er deres oldeforeldre og tippoldeforeldre som flyttet til USA.
  Sånne som deg bruker ofte USA so et godt eksempeel på god intergrering. Men der kaller itaienske etterkommere seg for italienere og er stolte av det. Franske etterkommere kaller seg for cujon for å distansere seg fra de andre. Latinamerikanere kaller seg for hispanic og latinos og kinesere seg for kinesere. Merkelig i og med at du er en av de som kaller alle for norske, istedet for å la disse innvandrere få ha sin rett å kalle seg det de vil og være stolte av det.
  Foreslår at du reiser på studietur til Sverigee og ser om hvor flinke svenskene er til å gjøre innvandrernes mat om til deres med svensk vri. Der heter det våres mat da innvandrere har blitt svenske. Og de er ikke så lite konsekvente som du later til å være i denne diskusjonen.
  Og du har ennå ikke svart på mine spørsmål. De er relevante i forhold til ditt syn.

  Liker

 3. Malene:Jeg har ikke engang snakket om muslimer så hvordan jeg kan gjøre dem til offer er en logikk som kun eksiterer i ditt egent hode.
  Jeg kjemper imot enhver form for diskriminering enten den gjelder jøder eller samer. Hav er det du egentlig snakker om? Hvor henter du konklusjonene dine ifra?
  I ditt tilfelle tar du tak i noe som ikke eksisterer å forventer at jeg skal forsvare meg mot utsagn som kun foregår i ditt egent hode. Slik trolling går jeg ikke på.

  Liker

 4. Hva er indisk kultur? Hva vil det si å være indisk? Kan en nordmann som flytter til India bli like indisk som en innfødt? Hva med barna hans? La oss si at en nordmann flytter med sin norske kone til India. De får to barn. Barna er født i India og har bodd der hele livet. Er de indiske? Like indiske som nabojenta Devi?
  Her vil nok de fleste svare nei. Både nordmannen, kona hans OG ungene hans er fortsatt nordmenn (og hvite). De har en annen hudfarge og tilhører en annen kultur og et annet mormål. De kan aldri bli indiske, selv ikke ungene, som har bodd der hele livet.
  Hvorfor er det helt annerledes for alle og enhver fra den tredje verden som klarer å spa opp nok penger til å betale en menneskesmugler for å komme hit? Om du bare klarer å komme deg til Norge, så er du norsk, selv om du verken har kulturell eller etnisk tilhørighet her. Hvorfor er det slik at alle folkegrupper har krav på sitt eget land/territorium, hvor de skal få ha sin kultur og etniske særtrekk i fred (stadfestet av FN), bortsett fra hvite?
  Et eksempel: Når tibetanerne krever et eget land hvor de skal få ha full selvråderett og kunne få utøve sin egen kultur i fred, støtter alle slags velmenende mennesker dem og sier at SELVFØLGELIG skal de ha det. Men når sveitserne hevder sin rett til å bestemme hva som skal bygges i deres eget land og hva slags klesplagg som skal være forbudt basert på at de slett ikke passer inn i den sveitsiske kulturen, da blir de stemplet av de samme tidligere så velmenende menneskene som rasister, fascister og islamofober. Hva er det som har forandret seg? Først og fremst har sveitserne en annen hudfarge enn tibetanerne, og de er en del av den vestlige kultursfære.
  Men om man prøver å påpeke dette åpenbare hykleriet, kommer folk som Trond sprettende med talen om at «det ikke finnes noe slikt som sveitsisk kultur».
  Det samme gjelder for Norge og norsk kultur. Om man definerer norsk kultur, får man til svar at ingenting av dette er norskt. Dersom man er frekk nok til å forsvare den, blir man stemplet som dum, uvitende, og kanskje også rasist.

  Liker

 5. Rose: det er like morsomt hver gang folk ikke leser hva jeg skriver,men svarer på det de ønsker jeg hadde skrevet. Jeg har aldri sagt at det ikke finnes noe norsk kultur, så det utsagnet er bare noe som er konstruert inne i ditt egent hode.
  Syntes du er riktig at folk skal bli disrkriminert og behandlet som annenrangs borge fordi de ikke tilhører den statsbærende religionen i dette landet og fordi de har en annen hudfarge. En av mine beste venner er adoptert fra Guatamala er ikke han en like god nordmann som resten av oss.
  Artig du snakker om Tibet siden mye av deres kamp dreier seg om å kunne få beholde sin egen kultur som Kinesiske myndigheter forsøker å utrydde. jeg kan ikke huske at neon av her blir truet av myndighetene til å ikke utdøve våre norske vaner eller hva?
  Spe gjerne på med dritt om mennesker som benytter seg av menneskesmuglere. Men tenk deg hvis du selv måtte flykte og hadde hatt penger; Ville ikke ikke du benyttet deg av den muligheten?

  Liker

 6. Jeg har faktisk lest alt du skrev. Både blogginnlegget og alle kommentarene. Trond benytter seg av en velkjent og velprøvd hersketeknikk blant multikulturalister og relativister, hvor de først klart og tydelig tar avstand fra at noe kan kalles norsk («bunad kommer fra kontinentet, grunnloven fra Frankrike» etc.), for så, når han får spørsmål i retur, å benekte for at han noen gang sa noe slikt, selv om det står der svart på hvitt. Gjennom helt enkelt å benekte fakta håper han at folk skal få nok og forsvinne, og han vil stå igjen som «seierherre».
  For Trond benekter at det finnes en norsk kultur. Mange av kommentarene her har forsøkt å gi ham en definisjon, men han bare avviser dem, så jeg ser egentlig ikke helt poenget med å prøve. AndyAce83 ga en ganske grei definisjon på mye av det norsk kultur består i, men Trond bare avfeide det, i typisk dekonstruerende ånd. Og jeg må si meg enig med AndyAce83 at du åpenbart har latt deg forføre av Hylland Eriksen.
  Når det kommer til spørsmålene dine: Jeg mener vi ikke har ansvar for eller plikt til å ta imot noen fra andre land i utgangspunktet. Vi har i hvert fall ikke noe ansvar for at de skal føle seg som hjemme. Men du kjenner jo en person som er adoptert/er innvandrer, som de fleste andre PKere, så da er jo du en ekspert på dette området…
  «Artig du snakker om Tibet siden mye av deres kamp dreier seg om å kunne få beholde sin egen kultur som Kinesiske myndigheter forsøker å utrydde.»
  Hva er tibetisk kultur? Kan du definere det? Og om den finnes, hva gjør den så unik? Er den bedre enn kinesisk kultur? Hvorfor er det så ille om den blir fullstendig overendt av kinesisk kultur? Husk, dette er din filosofi, ikke min.
  «jeg kan ikke huske at neon av her blir truet av myndighetene til å ikke utdøve våre norske vaner eller hva?»
  Det er ikke snakk om trusler eller en bevisst politikk her i Norge, men en gradvis fortrenging av norsk kultur (og etnisk norske). Kroneksemplet på dette er Groruddalen. Hørt om den? Her snakker barna gebrokkent norsk eller ingen norsk når de begynner på skolen, tradisjonelle norske skikker som juleavslutning (og alt som har med julen å gjøre) blir tonet ned på skolene, og som et resultat av dette flytter de etnisk norkse familiene, fordi barna deres begynner å snakke gebrokkent og er kulturelt forvirrede.
  «Men tenk deg hvis du selv måtte flykte og hadde hatt penger; Ville ikke ikke du benyttet deg av den muligheten?»
  De som har penger er ikke flyktninger. De er lykkejegere på jakt etter et bedre materielt liv. Det er ikke vanskelig å forstå at de ønsker seg det, men de utnytter en institusjon som ble opprettet for å redde mennesker i livsfare. Disse snylterne som betaler menneskesmuglere er råtne egg, for å si det kort og brutalt. De eier ikke moral.

  Liker

 7. Rose:
  Det kan hende at du har lest det, men forstått det har du på ingen som helst måte. Jeg har aldri benektet at det finnes noe som heter norsk kultur, men jeg kan forstå hvorfor du ønsker å hevde annerledes. Bland såkalte nasjonalister er det stort sett vanlig å missforstå og kalle alle for multikulturalister og relativister så lenge ting ikke følger deres egne sære logikk.
  Jeg elsker hver eneste gang folk nevner Hylland Eriksen. Finner man ikke et godt argument så si at vedkommende har blitt forført av Hylland Eriksen. Hadde du fulgt med så hadde du fått med deg at jeg sa at det fantes ulike måter å være norsk på og dermed si at en fast mal for alle ikke alltid stemmer, men det er ikke godt nok for deg. Bare sier jeg at personer med annen hudfarge og religion ikke skal bli oppfattet som annenrangs borgere så kommer argumenter som du har blitt forført av Hylland Eriksen.
  At du vil stenge grensene er jo typisk nasjonalistisk standpunk, men er ikke pk begrepet litt vel utbrukt nå? Pk ditt og PK datt virker som å være kronargumentet for personer som deg som ikke har svar o på vanskelige spørsmål, men kun dritt å slenge til alle som er uenige med deg.
  År vi er tilbake på Tibet så må jeg atter en gang si at jeg har aldri hevdet at det ikke finnes noe norsk kultur. Men dette passer ikke inn i dine argumenter så vet jo godt hvorfor du vil hevde annerledes. En gammel hersketeknikk som stadig vekk brukes av nasjonalister.
  Fortrengning av norsk kultur? Hva er det som blir fortrengt? I Grorud dalen kunne man gjort en bedre jobb, men norske kultur lever i beste velgående. At man overtid importerer enkelte andre vaner er ikke uvanlig for noen land som er åpne, selvfølgelig unntatt Nord-Korea.
  Så fordi man har penger så er man ikke flyktninger? Det var en ny definisjon som du ser ut til å ha laget helt på egen hånd. Å kalle mennesker som bruker sine siste kommer på flykte til frihet for snyltere forteller jo hvilke kynisk og umenneskelig menneskesyn du har.

  Liker

 8. Jo, Trond, du benekter at det finnes noe slikt som norsk kultur. Hver gang noen her har forsøkt å definere det, har du bare kommet med «bunad/geitost/flagget/grunnloven etc. ikke er spesifikt norskt, men finnes også i USA/England/Frankrike». Som en annen over her skriver så radbrekker du ikke bare norsk kultur, men all kultur, og slik som du argumenterer, om man strekker det langt nok, kan si at det ikke finnes noe slikt som kultur i det hele tatt. Å kalle deg en relativist er helt på sin plass, for både i blogginnlegget ditt og i kommentarene dine relativiserer du norsk kultur (og all annen kultur). Du definerer deg også helt klart innenfor multikulturalismen, når du sitter og skryter av at du har svenske møbler, spiser taco og hører på italiensk musikk. Multikulturalister ser nemlig slike ulike kulturuttrykk som ingenting annet enn staffasje, som en bruk-og-kast-vare, at i dag spiser vi sushi, i morgen falaffel. I dag kjøper vi et persisk teppe, som vi kaster ut igjen i morgen fordi det ikke matchet det mexicanske stuebordet.
  Jeg sier du er forført av Hylland Eriksen fordi du høres akkurat ut som ham. At du har trukket mye inspirasjon fra ham er det liten tvil om.
  Jeg brukte uttrykket PK fordi DU, Trond, skriver i innlegget ditt at det er en hedersbetegnelse. Når du bruker nasjonalist som et sjellsord, kan jeg bruke PK som et sjellsord. Men det var du som la til rette for det.
  Og Trond har åpenbart aldri vært i Groruddalen. Kun en som befinner seg på trygg avstand fra problemene kan avfeie og relativisere dem slik. Den norske kulturen lever IKKE i beste velgående, den forsvinner raskt, og Groruddalen er snart en getto. Det er ikke snakk om å «importere enkelte andre vaner», i Groruddalen blir kulturene regelrett byttet ut. Men her gjør du som du har gjort med de andre som har fortalt om erfaringer med det multikulturelle paradiset, og latterliggjør og feier vekk alt som ikke stemmer overens med din verdensanskuelse. Du befinner deg jo langt unna Groruddalen, så hvorfor skulle du bry deg?
  «Kynisk» og «umenneskelig» er ord som alltid dukker opp når spørsmålet om hvorfor det akkurat er VI som har ansvaret for å ta til oss overskuddet fra den tredje verden. Dette viser at du ikke har noen konstruktive argumenter.
  Og forresten: Hvorfor har du ikke svart på det første avsnittet mitt i den første posten min?

  Liker

 9. Rose:
  Gi med definisjonen på multikultarisme? Vet du at Norge har i hele sin historie hentet utrykk utenfra og vil fortsatt gjøre det i fremtiden selv om vi sperrer grensene eller forbyr alt som heter fremmedkulturelt Du skriver at jeg er forført av Hylland Eriksen fordi du ikke klarer og argumenter som en oppegående voksen menneske. Nasjonalist er faktisk et ord, pk er et konturert ord av nasjonalsuiter og innvandringsmotstandere som ikke klarer å finne på argumenter. Før brukte man kommunist heftig, men det ble for kjedelig i lengden så vips så var PK begrepet funnet opp.
  Jeg befinner meg langt fra Groruddalen, men sist gang jeg sjekket så var faktisk Bergen g Hordaland en del av Norge hvis ikke du har forandret norgeskartet siden sist.
  Når du besklyder meg for å bruke skjellsord så kaster du stein når du sitter i glasshus.

  Liker

 10. Ser du? Her gjør du det igjen: Når du møter motargumenter så kommer bare den gamle ragla om at «alt egentlig kommer et annet sted fra». Jada, om vi bare går langt nok tilbake så kommer alt fra Afrika.
  «pk er et konturert ord.» På samme måte som «islamofobi»? Bare nysgjerrig…
  Du bruker betegnelsen PK selv, og kaller det en hedersbetegnelse, så da er det helt legitimt å bruke det i en «diskusjon» med deg. Kommunist var et ord som gikk av moten samtidig med at kommunismen ble kastet på historiens skraphaug og det ikke lenger var like trendy å kalle seg kommunist og ønske seg væpna revvolusjon. Ordet ble ikke kjedelig, det var bare ikke en passende betegnelse lenger. Men dette burde du vite, som er med i Venstre.
  Ser du ikke ønsker å bli konfrontert med fakta om Groruddalen, så du prøver en unnamanøver ved å si at den befinner seg på norgeskartet. Ja, det gjør den, men når du samler opp mange tusen mennesker fra en helt annen del av verden med en helt annen kulturbakgrunn på ett sted, blir den norske kulturen fortrengt. Slik det har skjedd i Groruddalen. Dette er de harde fakta du absolutt ikke ønsker å bli belemret med.
  Og jeg spør igjen: Hva med spørsmålene mine i det første innlegget mitt? Er nordmenn som flytter til India indiske?

  Liker

 11. Rose:
  Nope jeg har aldri sagt at alt kommer fra et annet sted, At du begynner å gå på tomgang siden du må gjenat en løgn tilstrekkelig mange ganger viser bare hvor desperat og ynkelig du egentlig er.
  Har du noen gang hørt om ordet ironi og humor? Hvis du ikke var i stand til å forstå det når jeg skrev om ordet PK så er du enten dum eller bare forsøker å kverulere for kveruleringen sin egen skyld.
  Sakene r at kommunist og venstrevridd som andre ofte bruker har holdt seg levende i mange år. Ordene brukes av og til fortsatt om alle som er uenig med innvandringsmotstandere eller om de kritiserer frp. At ordet kommunist hører hjemme i historien hindrer ikke at personer bruker det til stadighet når de går tom for argumenter.
  Jeg har ikke noe imot å bli møtt med Groruddalen, og jeg har til og med tilstått at alt ikke har gått riktig for seg der. Men dermed å påstå at Norsk kultur i hele Norge er på vikende front på grunn av Grorudsdalen er bare usaklig.
  Spørsmålet ditt har jeg allerede svart på. Det står til og med godt forklart i det innlegget du har kommentert, men ikke forstått et bær av.

  Liker

 12. Jeg er ikke enig i at Grieg ikke er særnorsk Trond Wathne. Han hadde utenlandske foreldre, så 100% nordmann var han ikke rent genetisk, men han var 100% norsk i sin elsk for Norge og dens kultur og musikk. Selv om han var inspirert og så opp til komponister på kontinentet, så er det ingen med hørselen i orden som ikke hører de tydlige innslag av norske folketoner i hans musikk. Noen av stykkene hans er også nær direkte ripp-off av norsk tradisjonsmusikk slik som Gjendines båndlåt.
  Ellers så mener jeg å være nordmann og være norsk ikke nødvendigvis er det samme. Jeg kan flytte til Grønnland og kalle meg Grønnlandsk, men noen inuitt blir jeg aldri. Man må ha en viss genetikk for å være tilhøre et folkeslag. Majoriteten av de norske gener har vært isolert i over 10 000 år, og det er utvilsomt at man kan se en viss forskjell på en typisk nordmann, svenske, tysker, engelskmann osv.
  Det var og nevnt her et sted at man ikke kan forvente at innvandrer legger av seg sin kultur selv om de flytter til Norge. Jeg mener at de ikke skal få komme inn i Norge om de ikke er villige til å legge fra seg de deler av sin kultur som ikke respekterer at kvinner og menn er likeverdige. For de kulturer som ikke respekterer dette har vi ikke bruk for her i Norge.

  Liker

 13. Louise:trro Du missforsto litt. Grieg var norsk, men det jeg mente var at hans musikk ikke var særnorsk. Han var innspirert av andre europeiske komonister når han lagde sin musikk.
  Til andre avsnitt vil jeg si tja. Jeg har flere venner som er adoptert og har levd her hele sitt liv. Hele deres personlighet er formet i dette landet sier de selv til meg og spør du dem om de føler seg norske så ser de bare rart på meg.
  3 avsnitt kan jeg være enig med deg i. Man må respektere de lover og regler som gjelder i Norge

  Liker

 14. Trond Wathne Tveiten: Du sier «Jeg vil fortsatt beskylde deg for å gjemme deg bak nick. Mitt navn står i denne bloggen og jeg »
  Jeg har nå skrevet et blogg innlegg om denne farlige (du har mange farlige) ideen om at alle skal vite alt om alle, spesielt hvis de har «kverolantiske tendenser». Jeg referer til dette innlegget da. Du får kanskje en pingback når den publiseres.
  Så sier du «Kors i flagget kan det bli norskere? Ja kors i det svenske flagget kan det bli svenskere eller kors i det danske flagget kan det bli danskere osv. Kristendommen er ikke opprinnelig en norsk religion selv om vi nevner gud i nasjonalsangen.» Det morsomme og skummle med denne settningen er hvor lite insiskt du viser i deg selv. Du er så steriotypisk, vann på gåsa, kultur-relativist som det går ann! Benekte er ikke et argument. Men for å tydligjøre for deg: SVERIGE, DANMARK, NORGE, FINLAND, ISLAND er KRISTNE KULTURELLT!! Vi har mer kristen kulturarv enn Norrøn (uten å si at Norrøn ikke er av betydning for den etnisk norske identiteten. Jeg sier støtt og stadig når det er kaldt «Er vi ikke vikinger, trossalt» mens jeg smiler litt trist til den mørkhudede i gjengen.)
  Men keep on deconstructing, du Trond Wathne Tveiten. Ord når ikke inn til slike som deg. Urimligheten er like trassig som en 5 åring!
  Hilsen AndyAce83

  Liker

 15. AndyAce83:Det er du fritt til å gjøre, selv om jeg føler ikke noe særlig frykt for hva du kan finne på å skrive. Hvis dete r å være kverulant å påpeke at jeg syntes alt for mange gjemmer seg bak anonyme nick, så må jeg si at du er flink til å gi ord en ny definisjon.
  Når det gjelder den kristen kulturarven så si deg en ting, at veldig mange av helligdagene vi har har norønn opprinnelse. Hadde du tatt en titt på krikebygg rundt om i landet så hadde du nok fått deg noen overaskelser til.
  men jeg skal ikke ødelegge illusjonene dine. Jeg forstår godt at du er anonym må ty til slike barnslige karaktistikker av meg. Hadde vært morsomt å komme emd noen tilbake, men jeg er et voksent tenkende menneske derfor ser jeg slikt vås for å være under min verdighet.

  Liker

 16. Hva slags side er det du har diskutert på? Å være norsk er, i følge meg å regne seg som etterkommer av de som bygde opp landet og være en del av den flere tusen år lange felles norske historien. Å begynne å dra inn rasisme er utrolig lavmål og jeg foreslår at du sjekker opp definisjonen på ordet før du kaster det rundt deg. Jeg er en av de som virkelig misliker multikulturen, av den enkle grunn at jeg elsker kulturer! Den er en så utrolig stor og naturlig del av mennesket, jeg lurer på hva så mange har imot andres og egne skikker at de ser seg nødt til å nedbygge noe mennesker verden over har skapt gjennom utallige generasjoner? Og dette i all hovedsak uten folkets forståelse og samtykke. Demokrati my a**!

  Liker

 17. Anonym: Lavmål å dra inn rasisme, når gode borgere av dette blir trakaksert og disrki9minert bare forid de har en annen hudfarge, religion og har et navn som ikke er unorsk? For meg som er hvit i huden er ikke dette et problem, men for mange er det akkurat det.
  Teksten dreide seg også ulike måter å være norsk på. Dette landet er mangfoldig og at en gruppe kristen konservtive, innvandringsmotstandere osv osv skal ta monopol på begrepet nrosk blir bare komisk.
  Hvis du misliker mulitikulturen så er du jammen ikke særlig glad i store deler av norsk kultur. or all kultur har blitt påvirket. Det vi regnget som norsk i dag ville blitt sett på med hånd for 100 år siden og de 100 år før der igjen.
  demokrati my ass? det er faktisk demokrati selv iom du ikke er enioge i dem som blir valgt.

  Liker

 18. Bruker Liberal.no som bloggside forsatt. Hvorfor splitte opp noe som er meget bra? Andre kulturer må vi ikke være blåøyde ovenfor, men møte med et åpnent positivt sinn!

  Liker

 19. Definisjon av norsk: Alt fra vikingtiden til 1960-tallet. Til tross for enorme forskjeller og uvikling hadde alle stadier av denne 1000 år lange perioden (inkludert 500 år uten selvstendighet) en ting felles; en egen norsk, nasjonal identitet, som ingen var redd for at skulle ødelegges fordi det ikke var noen grunn til å frykte det, at det bor og har bodd i Norge også i tidligere tider enkeltindivider av annen nasjonal opprinnelse er og har aldri vært noen trussel. I løpet av de siste ca. 40 år har norske politikere i maktposisjon ønsket bryte denne 1000 årige tradisjonen og erstatte norsk identitet med multikulturell identitet. De har brukt omfattende muslimsk innvandring som middel for å oppnå dette (til tross for at alt ved islam bryter med menneskelige og demokratiske verdier de samme norske politikere hevder at de står for). Resultatet er at det norske folk, for første gang i nasjonens historie, nå med rette frykter for norsk identitet og egenart. Det fattes stadig vedtak, på flere nivåer, som kun fattes for å tilgodese islam. Muslimene ønsker ikke et multikulturelt Norge. De ønsker å innføre islam, betingelsesløst og kompromissløst, for seg og resten av Norge. Det er riktig at Norge gjennom alle tider har latt seg påvirke av impulser utenifra. Men da har vi på selvstendig vis valgt hvilke impulser vi vil la oss inspirere av, og hvilke vi vil ta avstand fra. Et flertall av den norske befolkningen tok avstand fra nazismen, men i en periode ble den mot vår vilje tredd nedover hodene på oss. Og de nordmenn som gjorde det, og som omfavnet nazismen, har i ettertid med rette blitt stemplet som landsforrædere. På lik linje har vi, det norske folk, nå i lengre tid mot vår vilje fått islam tredd nedover hodene våre. Norske politikere i maktposisjon som gjør dette og omfavner islam er på samme måte landsforrædere. Det finnes ikke noe positivt å påføre norsk kultur i islam, like lite som i nazismen.

  Liker

 20. Paal Olstad:
  Vel jeg må beklage at jeg ikke er helt enig i illusjonen din. Til og med før 60 var Norge sterkt påvirket av utlandet. Du trenger ikke annet enn å ta en tur i vestlandske kystbyer eller bare ta en titt på en rekke av de såkalt særnorske vanene vi har per i dag for å skjønne det.
  De siste 40 årene har partier ønsker å bryte denne tradisjonen? Å sammenligne verden for over 100 år siden med dagens er dirkete missvisene. De siste 100 årene har verden blitt langt mer integrert og handelen over landegrensene økt betraktelig. Vi har fått internasjonale institusjoner og vi kan med et tastetrykk få tilgang til de meste av internasjonal kultur,. Vi har blitt påvirket gjennom tv, radio og Internett. For å ikke snakke om de ti 100 tusenvis av nordmenn som reiser rundt i verden og alle de som gifter seg med en av utenlands opprinnelse. Ny vaner kommer og mange av den blir integrert i den allerede eksisterende kulturen. Å komme med at det skjedde et radikalt skifte or 40 år siden og Norge var en slag lykkeland med ren etnisk nasjonalitet er direkte missvisende.
  Jeg skjønner at enkelte bruker muslimspøkelset på samme måte som enkelte tidligere brukte jødespøkelset og i tillegg er så frekke at de dekker det over med at de kjemper for menneskerettigheter. Hva er det du frykter for hos norsk egenart? At du skal miste lørdags tacoen og retten til å drikke alkohol? Muslimene er like mye en felles tenkende gruppe som kristne er en felles tenkende gruppe som jødene er en felles tenkende gruppe. Derfor finner du de fleste religioner i de fleste partier utenom kanskje krf og andre kristne sekt partier.
  Å sammenligne motstandskampen under krigen med kampen mot innvandring er direkte vulgært og et hån for nazismen sine ofre. Noen burde tatt deg på en skikkelig historietime.

  Liker

 21. Du har ikke et eneste logisk tilsvar til noe av det jeg skriver. Og det overrasker meg selvfølgelig ikke. Det jeg skriver står fast. «Det er riktig at Norge gjennom alle tider har latt seg påvirke av impulser utenifra. Men da har vi på selvstendig vis valgt hvilke impulser vi vil la oss inspirere av, og hvilke vi vil ta avstand fra. » Det er forskjell på å selektivt velge hvilke impulser utenifra en vil la seg påvirke av, og å tvangsinnføre multikultur/ukultur/islam og tre det nedover hodet på et folk, det norske, som langt i fra har bedt om det.

  Liker

 22. Du skriver : «Muslimene er like mye en felles tenkende gruppe som ….» Jada, nazistene er også en felles tenkende gruppe. Spørsmålet er ikke om en er «en felles tenkende gruppe» men hva gruppen har til felles av tanker. Nazistenes endelige løsning var å utrydde et folkeslag/religiøs gruppe, Jødene. Islamistenes endelige løsning er å utrydde alle som ikke vil konvertere til islam når kalifatet er innført, Jøder, Kristne oa. Det står klart og tydelig i koranen. Forskjellen er at nazistene var nær ved å innføre sitt 3dje rike og satte igang utryddelsen, mens muslimene har et stykke igjen før kalifatet er innført. Noe alle bør bekjempe.

  Liker

 23. Paal Olstad: Nope de har ikke felles tanker. Like mye som jøder, homofile, kristne og alle andre grupper har felles tanker. Det å bruke nai kortet mot andre man ikke liker har gått til de grader ut på datio og brukes stort sett av bitre rasister som ønsker å skjule sitt egent hat mot alt som lukter fremmedkulturelt.

  Liker

 24. Paal Olstad: Vel når man ikke kommer med et logisk resement, men bare en omskriving av historien og konspirasjonsteorier på nederste hylle så blir det litt patetisk å si at man savner logisk tilsvar.
  Det er ingen som tvangsinnfører noe som helst, dete r det som er det morsme. Du har ikke grunnlag for våset ditt og inderst inne tror jeg du vet det selv.

  Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s