Gods army

Film løst basert på bibelen der jordens undergang står på plakaten. Krig mellom engler der Satan lurer i kulissene. For en strålende ide til en film!

Kort om handlingen: Erkeengelen Gabriel leder en intern borgerkrig mellom englene angående menneskehetens skjebne.En kvinne skal føde et barn som skal redde menneskeheten fra den totale fordømmelse og få slutt på all elendigheten som har eksistert mellom englene siden tidenes morgen, men dette skal enkelte engler ha seg frabedt. Så om ikke dette var nok ønsker selveste Satan også et ord med i laget.

I den første filmen har vi gleden av å se både Christoffer Walken som erkeengelen Gabriel og Viggo Mortensen som selveste Satan, pluss andre talenter som Virginia Madsen og Eric Stoltz. Litt av et lag med meget gode skuespillere som nærmest ikke trenger en nærmere presentasjon.

Jeg hadde hørt masse fint om denne filmen, og mange mennesker i svart syntes dette var tidenes høydepunkt.

Men jeg var skeptisk allikevel. Hvor mange elendige Omen-kopier har man ikke sett blitt laget gjennom årene? Og hvor mange filmer der man siterer bibel og oppdiktede religionsitater har man ikke måtte lide seg igjennom? Så hvordan skal det kunne gå bra denne gangen?

Men der tok jeg grundig feil -for filmen er faktisk meget underholdende uavhengig av hva slags tullinger som tilber den eller dritt som er laget over samme lest tidligere. Viggo Mortensen overbeviser som Satan, og herr Walken bidrar som vanlig perfekt som en fallen engel.

Flere filmer rundt dette temaet har en tendens til å forsøke å være litt smartere enn det de virkelig er. Dette gjelder ikke denne filmen. Her er balansen riktig så god, selv om den på langt nær kan kalles et mesterverk.

Når man ser denne filmen skjønner man fort at det kommer til å bli to oppfølgere slik at man kunne få en fet trilogi. På den måten tilga man litt det man følte manglet i denne filmen. Det tok hele tre år før oppfølgeren kom og da fikk man seg jammen en overraskelse- men hva slags overraskelse kommer jeg tilbake til i en senere anmeldelse.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s