Mean Machine

Winnie Jones kan kun en rolle, men den rollen gjør han helt genialt gang etter gang. Fra hardkokt gangster i Guy Ritchi sine Lock Stoke and two smoking Barrels og Snatch til hardtslående mutant i x-men the last stand. Uansett med sin hardkokte stemme og tryne som der ut som en gal bulldogg er han skapt for skurkeroller. Alt i alt er han ikke så verst skuespiller heller, selv om jeg tviler på om at vi vil se ham i noe romantisk komedie eller familie drama med det første. Å glad jeg er for det fordi det e ringen som gjør vorspellet eller dagen derpå mer komplett med en høyoktan film med denne karen.

Mean Machine er laget av regissøren Barry Skolnick som verken har gjort noe før eller noe etter denne filmen. Filmen ble en dessverre rett på video rull noe som faktisk er synd. For en slik liten røver fortjener sin runde på det store lerretet.

Handlingene er delvis bygd på filmen The Longest Yard fra 70 tallet som nå har blitt innspilt i en ny versjon med Bent Stiller. I de filmene handler det om Amerikansk fotball, men her handler det om ekte fotball. Rettere sagt ikke gruppeklem fotball for menn som liker å ligge oppe på hverandre, men fotball for ekte mannfolk.
Når jeg sier løst bygd på mener jeg at denne utgaven er langt mer hardtslående enn det den amerikanske er. Det har vel noe med sensuren er en smule mildere på de Britiske øyer enn USA og tillegg gjør ikke denne filmen noe for å fremstå som familivennelig. Takk og pris for det for barne og familivennelige komedier både på det store lerret og på fjernsyn har vi fått mer enn nok av.

Filmens handling er meget enkelt og handler om den fallerte fotballspilleren Danny Meehan spilt av Vinnie Jones som etter å ha tatt imot bestikkelser og bruk av for mye alkohol har fått en ødelagt fottballkarieren. Etter et basketak med noen politimenn blir han dømt til et opphold bak murene. Der tar det ikke lang tid før den spillegale fengselsdiriktøren ønsker å sette opp en kamp mellom de innsatt og de ansatte i håp om å slette den heller store spillegjelden sin.
Dermed er det laget for mye moro, der Winnie Jones skal trene opp et lag av heller ubrukelige slabbedasker til å bli gode spillere.
Spillet skal selvfølgelig ikke spiles på vanelig måte og her er det blod gørr, grisespill, knallharde kommentarer osv osv. Mye tull og fjas, men mye velspilt og morsomt tull og fjas. Når man putter opp en hel gjeng engelske bad guys med blant annet gode gamle George Stathmham som en syk gal mann kan man ikke annet annet enn å lene seg tilbake å kose seg.

Dette er gigantisk tull og tøys med høyt oktan og velspilt galskap. Dette er perfekt film til å varme opp en hvert vorspell.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s