Dare Devil

?Dare Devil? var en av de seriene som tok seg kraftig opp under Frank Miller sin penn. Han gjorde det samme med denne serien som han senere gjorde med ?Batman? og som han gjorde når han var med å skape serien ?Monknight?. Etter diverse ny-innspillinger av ?Batman? de siste årene, med ujevnt resultat pluss at en annen Frank Miller serie, nemlig ?Sin city? også skulle bli film så satt man i gang med produksjonen av ?Dare Devil? eller mest kjent som ?Demonen? på norsk.

Historien er ganske innteressant da den handler om en blind superhelt; advokaten Matt Murdoch mister synet som liten, men får også gjennom ulykken utviklet sanser som gjør at hodet blir til en radar. Med disse evnene kan han føle alt som skjer rundt ham selv om alt er helt mørkt. Dette kombinert med et antall diverse kampsportteknikker og ikledd en rød tettsittende drakt bekjemper han kriminelle om natten, mens han om dagene jobber som advokat.

Superhelt filmer de siste årene har hatt en varierende kvalitet, så spørsmålet er, blir denne stjernespekkede filmen her interessant og underholdende på noen som helst måte. På det er svaret nei, dette er et gigantisk makkverk av verste sort og selv med det skuespillergalleriet de har fått med seg, så holder det på langt nær.

La meg ta noen eksempler: Dear Devil blir spilt av Ben Affleck som på en god dag og med rett manus kan være en riktig så likende kar. Her har han snublet fullstendig og presentasjon her er langt under pari. I rødt kostyme går det sikkert greit, men som advokaten Matt Murdoc faller han fullstendig igjennom. Han klarer rett og slett ikke å fylle karakteren med noen som helst dybde og for oss som kjenner denne serien blir dette en flau affære. Selvfølgelig er det ikke lett å overføre en tegnseriefigur til det store lerretet og man må ta seg enkelte kunstneriske friheter i forhold til tegneserien, men det finnes en grense. Mens tegneseriefiguren var en delvis plaget og mørk skikkelse, forsøker Ben Affleck og lage en liksom kjekkas. I det ene sekundet er han det, mens i det andre sekundet forsøker man å bringe den mørke karakteren frem noe som ikke henger sammen og blir fullstendig rotete og lite troverdig.

Et enda verre eksempel er Jenifer Gardner som Elektra. En herlig figur som betyr meget mye i serien. Men i serien foregikk ?Elektra sagaen? over så lang tid at de har her klart å brette den ut på en spillefilm. Kjapt, raskt og utrolig dårlig. I tillegg er fru Gardner helt elendig i rollen som jeg mener at hun absolutt ikke har evnen til å spille. Hele figuren blir etter min mening fullstendig glatt og overfladisk

Den virkelige skuffelsen kommer Collin Farell med som grenser til det patetiske. Bullseye var i serien en av e mest herlige, kyniske psykopater man kunne frembringe av en skurk. Han kunne treffe alt han siktet på i tillegg til han kunne bruke alt han kom over som våpen selv om det var binderser, golfballer eller penner, så drepte han sikkert og effektivt. Kommentarene hans var kyniske og kalde og like skarpe som hans våpen. Collin Farell kan gjøre det meget bra tenkte jeg, men der ble jeg meget skuffet. Farell løper bare rundt og grynter uten å fylle karakteren med noe som helst. Jeg mener oppriktig at jeg selv kunne ha spilt denne rollen enda bedre en han i denne filmen og det sier ikke lite

Et annet kjent fjes er Michael Clarke Duncan som spiller mafiabossen Kingpin. Han redder seg sånn någenlunde ut av det og spiller er riktig så god skurke rolle, men også her et problem. Nemlig det faktumet at han spiller en helt ordinær skurkerolle og ikke Kingpin. Dette skyldes mer regissør og manusforfattere og ikke han, for jeg tror at han kunne klart å fylle den rollen helt perfekt. Han er faktisk den eneste i filmen, tror jeg, som kunne ha klart å spille rollefiguren sin slikt den var ment. 

Alt i alt, dette er en drittfilm, med et dritt manus med skuespillere som gjør en drittdårlig jobb i tillegg til at de ikke passer til rollene sine. Regissør Mark Steven Johnsen burde ikke fått lov til å nærme seg slike filmer. Hadde jeg vært Frank Miller hadde jeg gitt ham en skikkelig omgang med ris på stumpen.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s