Ringu

Denne første filmen i den Japanske trilogien er den aller beste hvis du spør meg. For ikke snakke om den mest skremmende av dem alle. En journalist kommer over en sak om et forhekset videobånd som dreper alle som ser på det. Etter å ha sett det blir de ring opp og fortalt at etter en uke kommer de til å dø.

 Dette vare på en måte filmen som startet en ny bølge av skrekkfilmer der onde onder kommer inn i teknologien for deretter ta rotta på oss. Selvfølgelig endte dette opp i en rekke filmer der både telefoner og lignende duppdingser kom å truet vår hverdag. I tillegg ble bar enten små rare gutter eller melankolske jenter med langt svart hår som bringe forbannelser over befolkningen.

Som sagt dette er den beste av de alle. Latterlig og lite originalt handlingsløp vil enkelte si, men tvert der imot klarer denne filmen å unngå dette. Mye takket for dette er Regien og manuset sitter som det skal. Regissør Hideo Nakata Viser at dette er en sjanger han kan og han har evnen til å fylle en enkelt historie med såpass passe mengde fyll at det ikke blir for mye.  I tillegg er både fotografi og timing gjort så ypperlig at det grøsser nedover ryggen. Dette er et bevis på at en god skrekkfilm nødvendigvis ikke trenger enorme budsjetter, store stjerner og en mengde med unødvendige spesialeffekter.

Når denne kom var den rimelig original, i hvert fall sett med vestlige øynene. Jeg husker når jeg selv så den første gang. Jeg ble vettskremt for første gangen på mange år og måtte ta noen runder med the Simpsons før jeg la meg.

Dette er en klar anbefaling for dem som er glad i god skrekk.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s