The hills have eyes ( 2006 versjonen )

Wes Graven burde være en mann som er kjent for de fleste grøsser fanatikere. Mannen som skapte nightmare on elm street, last house on the left og klassikeren the hills have eyes. For dem som ikke leser stort film historie kan jeg nevne at fyren står bak både skrik en, to og tre hvis ikke de også har gått i glemmeboken i informasjons-samfunnet.
Wes Graven kan skape alt fra det geniale til det fryktelig banale og dårlige. Filmen new nightmare er et eksempel på akkurat det, men uansett kan man ikke ta fra mannen legende statusen.

Hollywood har det siste tiåret gått amok når det gjelder enten filmatiseringer av tv serier eller nyinnspillinger av gamle klassikere.

TV Serier som Miami Vice har allerede fått sin egen film og Magnum PI står på trappene om ikke alt for lenge. I tillegg har den klassiske b-serien a-team fått sin egen helaftens spillefilm, men alt dette var egentlig en gigantisk avsporing la meg nå ta for meg filmen jeg egentlig skal anmelde nemlig den nyeste versjonen av the hills have eyes.

Familien Carter  er på vei til California ledet an av sin heller militante far som ikke kan fordra sin svigersønn. For å komme fortere frem tar de en aldri så liten snarvei gjennom ørkenen der de fort blir utsatt for sabotasje og blir sittende fast. det de ikke viste var at området tidligere hadde blitt brukt som testområde for atomvåpen og at en del mennesker der ute hadde blitt rimelig ødelagt. Så ødelagt at de hadde utviklet seg til onde mutanter som har utviklet en enorm appetitt for menneskekjøtt.. der med ender det selvfølgelig opp i en orgie av gørr, blod og skrekk. Historien er så lite original den kan bli, men den har allikevel en viss friskhet over seg og regissør  Alexandre Aja Gjør absolutt et solid håndverk.

Så kommer det store spørsmålet hva er de store forskjellene på den gamle og den nye versjonen og hvem er best.
I den første versjonen var det ikke snakk om atomskade mennesker, men innavl (ikke ekstremt som enkelte steder i bygde Norge, men endog ).
I den nye versjonen er effektene selvfølgelig en god del bedre skuespillerne også i tillegg til at noen av de verste overdrivelsene som  preget den første versjonen hadde er lagt på hyllen.
Allikevel er det noe jeg savner i den nye versjonen og det er den iskalde kynismen fra den første filmen, den slags stemning som bare Wes Graven bare kan lage på sitt aller beste. Den nye versjonen pøser på med gørr og blod for å bli enda verre noe jeg mener den ikke trengte å overhodet.
Det som er inntresant med den nye at den er langt mer kaldere i sin politiske tone enn det den gamle var. Eneren sa ikke det så klart, men det lå der allikevel hele tiden under overflaten. Denne versjonen gjør det hele meget klart allerede i åpningen da den klart viser atomvåpensprengninger
Jeg kunne sikkert ha gått inn på langt flere detaljer, men jeg lar det ligge her.

Filmen er en god grøsser den, ikke super, men absolutt seerverdig. Allikevel er jeg mer spent på hva regissør  Alexandre Aja har på lager  til fremtiden. For i denne filmen viser han takter som kan gjøre ham til en stor regissør innen sjangeren. Han er der ikke ennå, men ham kommer ditt det er helt sikkert å dagen skal jeg være her og gi ham stjernekarakter.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s